Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Domáca výroba s tradíciou starých otcov, zanecháva dedičstvo v každej fľaši.

O nás

Vinohradníctvo a vinárstvo Merlaj vzniklo spoločnou prácou našej rodiny, dedením a učením sa zo skúseností naších predkov žijúcich v meste Pezinok kde vinohradníctvo a vinárstvo patrilo k ich hlavnému príjmu. Korene nášho vinohradníctva a vinárstva siahajú späť viac ako 100 rokov a fungujú dodnes.

Čo znamená Merlaj? Názov sme vytvorili zo začiatočných písmen našich mien, lebo každý z našej rodiny nenahraditeľne prispieva k fungovaniu nášho vinárstva. Všetky odrody sú pestované v našich vlastných vinohradoch v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a o vinohrady sa aj sami staráme.

Víno vyrábame bez zbytočnej chémie a snažíme sa aby si zachovalo svoju autentickú chuť a vôňu. Celý proces od prešovania až po zatvorenie fľaše zátkou sa deje výhradne pod našimi rukami a víno dozrieva v pivnici pod našim domom.

Merlaj je spojenie lásky k prírode, vínu a rodine. Predajom každej fľaše chceme posúvať tradíciu, dedičstvo a šetrné zaobchádzanie k prírode do celého sveta.

Naše vína

Svätovavrinecké, cuvée
(Saint Laurent)
Víno sa vyznačuje príťažlivou farebnou intenzitou so zamatovo-plnou chuťou a výraznou vôňou. Obsahuje vyššiu hladinu trieslovín, obsah kyselín a výraznejšou farbou. Svätovavrinecké slúži k pravidelnej konzumácii každodenných jedál a syrov. Veľmi vhodné ako doprovod tmavého mäsa a syrov s intenzívnou chuťou. Je tiež dobrým prírastkom ku korenistému bravčovému mäsu alebo divine. Je vhodné taktiež ku husacine alebo kačacine.
Podávajte pri teplote 16-19 °C.
Pestovanie všetkého hrozna prebieha výhradne v našich vinohradoch v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v Pezinku a je nami ručne spracované.
Cuvée receptúra je naším dedičstvom a povyšuje kvalitu a chuť vína.
Svätovavrinecké, cuvée
(Saint Laurent)
Víno sa vyznačuje príťažlivou farebnou intenzitou so zamatovo-plnou chuťou a výraznou vôňou. Obsahuje vyššiu hladinu trieslovín, obsah kyselín a výraznejšou farbou. Svätovavrinecké slúži k pravidelnej konzumácii každodenných jedál a syrov. Veľmi vhodné ako doprovod tmavého mäsa a syrov s intenzívnou chuťou. Je tiež dobrým prírastkom ku korenistému bravčovému mäsu alebo divine. Je vhodné taktiež ku husacine alebo kačacine.
Podávajte pri teplote 16-19 °C.
Pestovanie všetkého hrozna prebieha výhradne v našich vinohradoch v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v Pezinku a je nami ručne spracované.
Cuvée receptúra je naším dedičstvom a povyšuje kvalitu a chuť vína.

Svätovavrinecké rosé, cuvée
(Saint Laurent rosé)

Víno sa z počiatku vyznačuje jemnou jahodovou vôňou, originálnou ružovou farebnou intenzitou so zamatovo-plnou chuťou. Vyznačuje sa vyššou hladinou trieslovín, obsahom kyselín. Svätovavrinecké rosé slúži k pravidelnej konzumácii každodenných jedál a syrov. Je vhodné taktiež ku rybe, kuracine, šalátom a na miešanie rôznych drinkov.
Podávajte pri teplote 8-13 °C.

Pestovanie všetkého hrozna prebieha výhradne v našich vinohradoch v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v Pezinku a je nami ručne spracované.
Cuvée receptúra je naším dedičstvom a povyšuje kvalitu a chuť vína.

white-transparent
Rizling Vlašský, cuvée
(Riesling blanc)

Rizling vlašský je obľúbenou odrodou na Slovensku a vhodný pre cuvée receptúry. Svojimi vlastnosťami je typické odrodové víno obsahujúce jemný odrodový buket. Jeho vôňa pripomínajúca horké mandle pripomína jeho tajomný neurčený pôvod vzniku. Na vápenatých pôdach má jemnú vôňu podobnú lipovému kvetu s jemne zvýšeným obsahom kyselín. Víno je vhodné podávať ku pokrmom z rýb, hydiny, bieleho mäsa a šunky.
Podávajte pri teplote 7-12 °C.

Pestovanie všetkého hrozna prebieha výhradne v našich vinohradoch v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti v Pezinku a je nami ručne spracované.
Cuvée receptúra je naším dedičstvom a povyšuje kvalitu a chuť vína.